Pebernødder

Pebernødder, og masser af dem. Findes der noget bedre her i december?

Jeg startede i sin tid bloggen fordi jeg var så træt af at skrive ansøgninger, og havde lyst til at skrive noget jeg selv bestemte. så fik jeg (gudskelov og jeg er så glad) et job, og har ikke helt vidst om jeg skal fortsætte eller bare nedlægge den. Men nu har jeg efter mange måneders fravær set at der rent faktisk er nogen der læser med, og de giver jo lyst til at fortsætte.

Så her kommer opskriften på, hvad jeg betragter som de absolut bedste pebernødder der findes. De er godt krydrede, men uden peber. Sprøde og nærmest saftige. Hyggelige at gnave i småbidder og perfekte til bare at stoppe ind. Den ene efter den anden.

Pebernødder

250 g smør
250 g sukker
1 spsk sirup
2 tsk kardemomme
2 tsk kanel
1 æg
400-500 g mel
2 stk natron

Smørret røres blødt med sirup og sukker. Kanel, kardemomme og ægget blandes i. Mel med natron røres i, og dejen æltes sammen. Så skal den i køleskabet en times tid, og siden rulles til pølser, der skæres i skiver, der trilles til kugler. Stilles på en bageplade og trykkes lidt flade. Bages ved 200 grader 5-6 min til de er fint gyldne. De skal stå et par min. på pladen før de køler færdigt på en rist.

Vi bager normalt dobbelt portion, så er der til at fylde en ordentlig kagedåse. Og vi bager som oftest dobbelt portion et par gange hver december. Det er altså virkelig gode pebernødder det her…

Sprøde, lækre og helt perfekte pebernødder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s