Tehætteopskrift

Jeg har igennem den senere tid syet en del tehætter, og prøvet lidt frem og tilbage med opskrifterne. Denne er den allerbedste. Den har ingen dumme syninger forneden, og inderside og yderside passer perfekt sammen, så ydersiden bliver bukket fint op inden i, og danner en elegant kant. Så her følger anvisninger på hvordan man syr den perfekte tevarmer selv.

Man skal selvfølgelig vælge det helt perfekte stof til ydersiden, det fine mummistof her er fra Finlayson. Jeg har også lavet en med Strawberry Thief af William Morris, men den har jeg selvfølgelig ikke lige fået et billede af. Og jeg kan ikke bare tage et – tehætter er nemlig rigtig gode gaver.

Og så skal man have fibervat til for og stof til indersiden. Det sidste kommer ikke til at kunne ses, når hætten er i brug. Og så skal man lave sig en skabelon. Hvis man allerede har en tevarmer i passende størrelse kan man tegne den af. Ellers må tepotten ned at ligge på mønsterpapir, og man tegner en bue rundt om. Når den er klippet ud skal den lige foldes på midten og klippes til, så den er symmetrisk. Klip nu:

To stk ydersider. Sømmerum 1,5 cm
To stk indersider. Sømmerum 1 cm
To stk for af fibervat. Sømmerum 1 cm

Nu skal de to sider sys sammen hver for sig og sys sammen forneden. Jeg synes det fungerer bedst når man lægger yderside mod indersiden (ret mod ret), og lægger foret ovenpå indersiden. Som vist på billedet nedenfor

Når de to dele er syet sammen skal de foldes ud og stryges, så sømmen bliver glat og pæn. Derefter skal de to udfoldede dele lægges sammen ret mod ret. Sæt en nål i ved syningen i hver side først, og sæt så nåle hele vejen rundt. Syningen skal startes mod toppen af foret. Når man syr skal der efterlades et hul på ca. 10 cm heroppe.

Når den er syet skal den vendes så retsiderne vender ud. Kør med noget spidst, fx en saks indeni langs sømmen, så kommer den til at stå flot og skarpt. Stryg den en gang til.

Og så skal det sidste åbne stykke sys. Sæt nåle i og sy det med en fin søm eller i hånden, alt efter temperament. Det kommer til at sidde oppe i toppen af indersiden og kan ikke ses.

Vend derefter indersiden ind, og klap og masser tehætten til det hele sider pænt. Et voilá – et styks hjemmesyet tehætte.

Mens forsøgsstatidet stod på blev det også til en tehætte til dukkerne. Dette fine stof er fra IKEA.

One Comment Tilføj dine

 1. Ulla Hårde siger:

  Hej!

  Så inspirerande!
  Jättefina tehuvor! Särskilt till kaninernas och nallarnas
  teaparty. Lycka till!
  Glada hälsningar,
  Ulla Hårde

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s