Popcorn på den lette måde

Royal åbnede kakkelovnslågen, greb ildrageren og jævnede de forkullede brændeknuder ud til en flimrende flade af gløder. Så kom han tre håndfulde majs i den store ståltrådsrister og rystede den over gløderne. Lidt efter sprang en majskerne, og så en til, så sprang tre, fire stykker på én gang, og pludselig smældede alle de små, spidse kerner om kap. Da den store opvaskebalje var topfuld af fnuglette, hvide ristede majs, hældte Alice smeltet smør over, rørte rundt og dryssede salt på. De ristede majs var vidunderlidt sprøde og smagte af smør og salt, og alle måtte spise alt, hvad de orkede.

Hvis man kender Det lille hus på prærien serien, har man nok siddet og blevet småsulten sammen med det lille madøre Almanzo Wilder, hovedpersonen i Drengen og gården. Han endte med at blive gift med Laura, og det er hans barndom hun skriver om her. Med enormt stort fokus på maden.

Hvis man nu sidder og får lyst til popcorn, men ikke orker opvasken af den ret trælse popcornsgryde, men heller ikke har lyst til de traditionelle microovnspopcorn, med mærkelige fedstoffer og skumle papirsposer hvad så?

Her får du opskriften på verdens nemmeste microovnspopcorn, helt uden tilsætningsstoffer eller dum opvask.

Microovnspopcorn

1/2 dl popcorn
ca. 20 g smør
fint salt

En høj, microovnsegnet skål med låg. Min glasskål rummer 1,5 L, her er 1/2 del popcorn absolut max grænsen. Skål og låg er egentlig ikke beregnet til hinanden, men en Storm P agtig opstilling laver ikke dårligere popcorn.

Kom popcornene tørre i skålen. Sæt ovnen på max, og giv dem ca. 3 min. Som ved almindelige popcorn gælder det om at høre efter hvornår de holder op med at poppe. Hæld dem over i en serveringsskål, smelt smørret i popskålen og hæld det over popcornene, drys derefter med rigeligt salt.

Jeg har prøvet at poppe dem i forskelligt fedtstof, men det bliver absolut bedst hvis man tørpopper, og så siden tilføjer fedtstoffet.

Dengang som nu er popcorn en let og billig snack, hvor man ikke har noget problem med at lave en omgang mere, så alle kan få lov at spise alle dem de orker.

Popcorn med masser af smør og salt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s