Decoupage på skammel

Øen i søen har kun én barber – til gengæld så klipper han alt hvad han ser…

Der kommer et par indlæg mere med decoupage. Det er virkelig sjovt, og jeg kan godt mærke at jeg måske lige skal referere med andre før jeg sætter igang. Lige nu synes jeg det er en virkelig god idé at dekorere på rigtig, rigtig mange ting.

Den her skammel har i mange år stået som blomsterbord, og er egenlig blevet ret grim at se på med mange vandpletter. Så det kunne være en god idé at gøre den lidt finere syntes jeg. Processen har været ret lang, for jeg ville oprindelig gøre den hvid med en serviet som dekoration på toppen. Knasterne malede jeg først med en hvid forseglingsfarve, så der ikke skulle komme gule misfarvninger. Problemet var bare at den hvide kalkmaling slet ikke kunne dække. Jeg malede den tre gange, og den havde stadig flotte hvide pletter. Så fik jeg fat i noget kraftigt farvet Bordeaux, og så kunne det blive til noget.

Toppen passede perfekt til en serviet. Jeg kom godt med decoupagelim på, og trak rundt med servietten, og smask var den fyldt med huller. At trække rundt med en gennemblødt serviet er bare ikke en særlig god idé. “jamen var der ikke noget med man skulle brugen en pose til at trykke den fast med?” blev jeg spurgt. Nå jo!

Jeg måtte lade den tørre, så sleb jeg overfladen, og malede den en enkelt gang igen. Og så var jeg parat. Less is more havde jeg erfaret mig, så nu malede jeg kun et tyndt lag lim på. Så forsigtigt på med servietten, og så brugte jeg en opklippet plasticpose til at trykke den fast. Nu kunne jeg virkelig komme til at trykke servietten på plads. Ude i siderne hvor der er de her pressehuller pressede jeg godt til, så der ikke kommer et hulmønster på den færdige skammel. De folder der næsten uundgåeligt kommer i det meget tynde papir pressede jeg også fast.

Først Havde jeg planer om at male skamlen hvid og bruge en af disse servietter på toppen.

De hvide pletter skulle sørge for at der ikke kom gule pletter igennem den hvide maling. Det blev så hvide pletter i stedet…
Det endte med en mørk bordeauxrød, der kunne overdøve de hvide pletter

Overfladen mens den er våd. Man ser tydeligt folder og penselstrøg. De forsvinder når limen tørrer. Jeg brugte en pose til at presse servietten fast

Skamlen som den endte. Toppen fik endnu engang decoupagelim, der er så smart at den også fungerer som lak
Skamlen er tilbage på sin vante plads, hvor den har fungeret som plantebord i mange år

Det her med at dekorere ting er vældig sjovt. Jeg kan godt mærke rutinen mangler, til gengæld er det jo let at lave noget om igen når det er en overflade der kan slibes. Men der er lang vej til jeg sidder og laver syrede decoupagebilleder a la dronningens!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s