Malet gulv med decoupage

Vi har et lille værelse på ca. 1,70 x 2,30 m med skråvæg og loftsvindue. I mange år har det været brugt som et tilfældigt og dårligt indrettet pulterkammer. Langt tidligere, i boligmanglens dage, var det et køkken. Da vi overtog huset var det malet i en skummel blå farve, og nogle af væggene var slemt afskallede og afslørede at under pudsen var der isoleret med halm.

Der har nok været en lille brand på et tidspunkt. Gulvet er ihvertfald nyere end resten af gulvene på loftet, og er lagt ovenpå. Da vi fik nyt tag kunne vi se det oprindelig gulv ude i skunken, det var vældig sortsvedet. Efter vi fik et nyt vindue ind og en gipsplade over den afskallede puds, var det tid at få gjort noget ved resten af rummet.

Først blev det pudset og malet over en del gange, der var nemlig også noget løbesod på den gamle skorsten.

Så kom turen til gulvet. Men hvad skal man gøre med et plankegulv af rigtig dårlig kvalitet? Jeg prøvede at slibe det, men det kunne slet ikke blive godt. Det var simpelthen for ujævnt og fyldt med små sømhuller. Så fandt jeg på at male det. Det blev med kalkmaling i fire farver, hver planke malet over to gange.

Gulvbrædderne til venstre var i lidt bedre kvalitet end resten af gulvet, men selv her blev det ikke pænt med afslibning. Resterne af den grønne maling er fra rummet var et køkken, og har sikkert 70 år på bagen. Jeg valgte at beholde dem som et minde om det gamle gulv.

Nu var gulvet en del festligere, men der skulle mere til. Derfor valgte jeg at lave decoupage på det. Jeg har lavet fire sammenhængende forløb af hver to brædder, hvor jeg har sat motiver på i knap en meters længde. Jeg har nogenlunde holdt hvert motiv inden for den enkelte planke.

Jeg har brugt servietter, det allerøverste lag. Motiverne har jeg revet ud for ikke at få en skarpt afklippet kant. Jeg kom decoupagelim på i nogenlunde motivets størrelse, og lagde så papirstykket på og brugte penslen til at glatte det ud. Servietmotiver er vældig tynde, så jeg fandt ud af at det fungerede bedst på de lyse planker.

plankegulv med kalkmaling og decoupage
Det færdige gulv. Kalkmaling og decoupage

Til sidst fik hele gulvet en omgang lak. Jeg er vældig tilfreds med resultatet. Rummet er nu et næsten færdigt kreaværelse, der mangler bare lidt møbler.

Jeg har brugt kalkmaling af mærket Chalky fra Viva Decor i farverne lilac, antique rose, petrol og aqua. Samt en decoupage lim der vist er noname, den hedder decoupage allround, matt. Alt købt hos Creativ Company, cchobby.dk. En virkelig anbefalelsesværdig webshop der har alt hjertet kan begære. Lakken hedder silkemat og er fra Trip Trap.

2 Comments Tilføj dine

 1. ulla hårde siger:

  Så läckert!
  Verkligen raffinerat med fina färger och elegant mönster. Mycket bra idé. Nu gäller det att hota ett lämpligt golv…
  Lycka till med möbleringen!
  Ulla

  Liked by 1 person

 2. Kreativt og farvestrålende. 😊

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s