Hjemmelavet modellervoks eller genbrugelig trylledej

Som barn fik vi fat på den her trylledej som vi kaldte den. Nu hedder den oftest hjemmelavet modellervoks. Den er rørende simpel at lave, men giver underholdning i overraskende lang tid.

5 dl mel

2 dl fint salt

2 spsk citronsyre

1 tsk olie

5 dl vand

frugtfarve, sovsekulør

Fremgangsmåde

Det hele kommes i en gryde og koges et par min mens man rører godt. Når det virkelig hænger i skeen er det faktisk færdigt, selvom det ligner en meget dårlig grøddag. Når det er kølet bliver det sammenhængende og lækkert. Enten lader man det køle i gryden til man kan røre i det, ellers skal det bare ud på bordet, så går det rigtig hurtigt. Man deler så dejen i det antal klumper man har farve til. Husk hvid.

Lige nu ligner det her mere et køkkenuheld end noget der bliver fast og fin modellervoks

Farver

Vi har egentlig kun rød, gul og blå frugtfarve, de andre farver klarer vi med blanding. Og sovsekulør til en rigtig fin, mættet, chokoladebrun farve. Og det var sådan set det. Man kan begynde at lege med det med det samme, det bliver bedre i konsistensen når det bliver æltet. Til helt små børn kan det være en fordel nøjes med to farver, der bliver fine sammen. For eksempel en klump blå og en gul. Så ender man ikke med en klam lillabrun farve, men med fin grøn.

Modellervoksen bliver fast og fin når den lige har sat sig lidt

Opbevaring

Vi opbevarer det i køleskab, så tørrer det ikke så let. Man kan se hvornår det er så nasset at man skal lave en ny omgang, men citronsyren sørger for det holder ret fint. Engang var de løbet tør for citronsyre i børnehaven og lavede det uden. Det fungerede fint, men mugnede i løbet af meget kort tid.

Modellervoksen er både god at forme og rulle ud med kagerulle

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s