Makronmuffins med twist af bær

Nu går vi til makronerne. Udtrykkets rødder er ikke helt let at komme til bunds i. Måske er det en sammenblanding af slang fra radioens store dage, hvor man skulle gå til “makronen” i stedet for mikrofonen. Det er også foreslået at det er udtryk for at nå bunden, stammende fra desserter, hvor der ligger en hård makron i bunden. Det sidste synes jeg ikke giver særlig meget mening, for en makron er jo netop en tør fis, der virkelig suger væde til sig, og går helt i opløsning når den kommer i en dessert. Uanset hvad kendes udtrykket fra 1940’erne.

Se her hvordan du laver makronmuffins, der er perfekt sprøde udenpå og seje indeni. Og med en god frisk overraskelse af bær i midten
Makronmuffins under aromaæbletræet

Makronmuffins er så fantastiske, de låner det lidt seje, klistrede indre, og det sprøde, sammenfaldene ydre direkte fra makronen.

Klassiske makronmuffins

12 stk.

200 g sukker

2 æg

1 tsk mandelessens

1 kryddermål vaniljepulver

1 knivspids salt

100 g knuste makroner

90 g mel

90 g smeltet smør

Hindbær og blåbær – friske eller frosne

Det er en helt klassisk fremgangsmåde, hvor sukker og æg, med essens, vanilje og salt, røres til en sej creme. Derefter vendes de knuste makroner, melet og til slut smørret i. Det fordeles i 12 muffinsforme. Hvis man kommer sine papirforme i en metalform er det forøvrigt en god idé at komme rå ris imellem de to forme. det suger en del af den overskydende smør.

Til slut kommes bær i. Ca 3-4 blåbær eller 1-2 hindbær, eller allerbedst 1 hindbær og 2-3 blåbær. De skal bare lægges oveni, de forsvinder ned under bagningen.

Ca. 25-30 min ved 180ºC, almindelig ovn. Køles på en rist. De er gode friske, men er faktisk endnu bedre dagen efter, hvis det er lykkedes at gemme nogen så længe…

Her i huset er en ret klar rollefordeling. Jeg pisker, smelter, fordeler dej. Børn knuser makroner og vælger forme og fordeler bær.

Manden nøjes med at gå til makronerne. Det gør han til gengæld med glæde.

Se her hvordan du laver makronmuffins, der er perfekt sprøde udenpå og seje indeni. Og med en god frisk overraskelse af bær i midten
Makronmuffins. Gør klar til at gå til makronerne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s