Brødet mugner og hundene bliver gale…

Jeg ved ikke om hundende ligefrem er blevet gale, men den er god nok med muggen. Jeg har lige renset to poser af brød med fantastiske mugformationer ud af skuffen. Dagene her i slutningen af juli til slutningen af august hedder traditionelt hundedagene, og her siger man at alting mugner og bliver fordærvet superlet.

Navnet hundedagene kommer af stjernen Sirius’ opdukken på stjernehimlen. Sirius er en del af stjernebilledet Store Hund, men dens navn betyder faktisk ‘den brændende’ på oldgræsk. Allerede i oldtiden mente man at dagene var særlige, men ikke på den gode måde. Den brændende stjerne ophedede solen mere end normalt, og var et ondt tegn, der gjorde mælken sur og hundene bidske.

Vi har da heldigvis køleskab til at holde mælken frisk, selvom også den godt kan have lidt dårligere holdbarhed med alt den varme man lukker ind i køleren hver gang man tager noget koldt at drikke derfra.  Og jeg synes helt bestemt der er noget om at brødet mugner langt hurtigere her i den varmeste, og ofte også fugtige tid.

Mug er en svamp, der vel egentlig har sin egen form for skønhed. Men den er ret træls at finde på maden, og det er nok alligevel de færreste der samler på “spores, molds and fungus” som Dr. Egon Spengler svarer sekretæren, der prøver på at flirte i Ghostbusters.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s