Her Royal Spyness – boganbefaling

Det er blevet tid til en hyggestund med Lady Victoria Georgiana Charlotte Eugenie Rannoch aka Georgie. Georgie er en gæv heltinde, der ikke lader sig kue af altid at være på spanden, at have tendens til at være frygtelig klodset, og af at have en evne til altid at være på pletten, når der sker et mord. Ligesom Barnabys hustru Joyce faktisk.

Her Royal Spyness serien af Rhys Bowen tæller på nuværende tidspunkt 12 titler. Georgies eventyr udspiller sig i 30’erne, hvor personer som Wallis Simpson og Chanel blander sig med fiktive karakterer. Georgie, der er oldebarn af Dronning Victoria, bliver forøvrigt tit sendt på hemmelige opgaver af sin slægtning Dronning Mary. Galleriet tæller også hendes rædsomme svigerinde Fig, hendes varme cockney bedstefar, der er pensioneret politimand. Hendes flyvske mor, der er en kendt teaterskuespillerinde. Samt ikke mindst den mystiske, flotte Darcy O’Mara, der vist nok er en eller anden form for spion.

Jeg er nået til nr. 8 i serien, Queen of Hearts. Bøgerne har altid fine og flertydige titler, som nr. 2, A Royal Pain, hvor Georgie skal passe på en frygtelig prinsesse. De er endnu ikke oversat til dansk, men skrevet på et letforståeligt og charmerende engelsk. Georgie bliver for eksempel tit mødt med et “what ho, Georgie? Fancy a bit of the old rumpy pumpy?” Og hun holder sig ikke tilbage for at kommentere på overklassens virkelig underlige og komiske navne i sin dagbog. Det er tit nogle af de sjoveste kommentarer.

Det er hyggekrimier, hvor intrigen måske nok viser sig at være lidt søgt, men det gør ingenting. For undervejs er der en masse fantastiske skildringer af tid og tøj, land og by. Jeg fik bøgerne anbefalet af min veninde Signe, og jeg er meget taknemmelig. Anbefalingen er hermed givet videre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s