Hjemmelavet iste

Pyha det er varmt. Og slet ikke fristende med en kop varm te*. Og jeg er ellers en ganske overbevist tedrikker. Iste er naturligvis løsningen!

Jeg har prøvet at lave det på flere måder, men ikke været helt overbevist. Nu har jeg endelig en der er rigtig god, og oveni købet rigtig let at lave. Den fungerer ligesom russisk samovar te, med meget stærk te, her bare blandet med koldt vand i stedet for kogende.

Man skal bruge:

Te – jeg bruger PG Tips, som er en kraftig, ren sort te
1 L kogende vand
1 L koldt vand
3/4 dl sukker (eller efter smag)
Citronskiver

Først lader man teen trække 10 min i det varme vand. Sæt timer… Jeg bruger to tebreve, det synes jeg bliver stærkt nok. Men det kommer naturligvis an på hvilken type te man bruger. Derefter hælder man det kolde vand i en kande, og så den varme te og sukkeret oveni. Man kan både komme citronskiverne i nu og lade dem trække med, eller komme dem i glasset når man serverer. Jeg gør begge dele. Og så skal den ellers bare på køl til man har lyst til et glas dejlig, kold te.

Jeg foretrækker en ret neutral te. Min yndlingste er darjeeling, men jeg synes ikke den er god med sukker. Men iste må skal helst være sød med et godt strejf citron efter min smag.

*Jeg staver det te. Jeg plejede at skrive det the, det ser bare mere elegant ud. Det var indtil jeg læste at det er ligeså gammeldags at skrive te med h som det er at stave teater theater.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s